מתקון למרק מחמצת מאזור שלזיה.
דרום פולין.
בערך מקטוביצה עד גבול עם גרמניה.
ישראל נבהלים בדרך כלל מנקניק הצף אבל אם תכינו אותו בבית, פעם הבא בפולין תרצו רק אותו.
וואא ורסיה לא ידוע לי
זיראק בשלזיה בא בלי ביצה בכלל.
מרק ז'וראק שלזיה
מרק חמוץ מעולה. חמוץ כראוי, מתובל עם שום , בדרך כלל לארוחת צהריים של שבת או בארוחת בוקר של חג הפסחא, הכי טוב בארוחה בוקר של ויגיליה בבית, לכן יש לכין אותו קודם ולשמור אותה בjola4311
מרכיב
שאריות (1/2 ליטר של חמאה):
– 4 כפות של קמח שיפון עבור מחמצת
– 1/2 ליטר מים רותחים, פושרים,
– 2-3 שיני –
עבור מרקżur,
1/2 ליטר מחמצת
– 2 ליטר מים,
– 1/2 ק"ג עצמות מעושנות או צלעות מעושנות,
– 40 קמצוץ של נקניק לבן,
– 2-3 תפוחי אדמה,
– 3 שיני שום,
– 1 גזר ופטרוזיליה,
– 2 בצלים,
– 2 כפות שומן (אולי שמן או מרגרינה טובה),
– 5 כדורים של עשב אנגלי,
– שלושה עלי דפנה,
– מיורן,
מלח, פלפל.
שיטת הכנת המתכון:
מרק ז'ורק שלזיה
שמים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים שום פרוס ויוצקים מעל את המים רתוחים ופושרים.
מערבבים ומכסים כך יש גישה לאוויר,
למשל, גזה מקופלת ומשאירים אותו כ 5 ימים במקום חמים כדי להפוך את תערובת למחמצת (מערבבים מדי פעם).
מכינים את המרק החמצמץ:
שוטפים את הגזר והפטרוזיליה, חותכים דק.
את הבצל בצל עם קליפות מגנים עם הקליפות . עצמות מעושנות או צלעות נשטפות ומיובשות.
שמים את העצמות מעושן / צלעות, גזר, פטרוזיליה, בצל שזוף, עלי דפנה allspice לתוך הסיר, יוצקים 2 ליטר מים ומבשלים תחת כיסוי למשך שעה אחת.
מרתחים הכל ואז מצננים.
3. חותכים את הנקניקיות לחתיכות. חותכים את הבצל ואת השום דק.
מחממים את השומן במחבת ומטגנים עם בצל ושום.
לשטוף את תפוחי האדמה, לקלף לחתוך לקוביות, להוסיף אותם למרק מעצמות של ומבשלים עד שהם רכים.
כאשר תפוחי האדמה רכים, יוצקים את המחמצת על המרק שהכנומ המרק , מבשלים זמן מה ומוסיפים את הנקניקיות המטוגנות עם שום ובצל. מרתיחים הכול, מתבלים במיירנק, מלח ופלפל.
זורק מוגש עם לחם (עדיף לחם תוצרת בית)
בתאבון
בלי ביצה:)